بیمه صادرات و بیمه بار صادراتی نقش مهمی در تجارت کالا دارد و ریسکهای ناشی از این کار را پوشش میدهد.
اما بیمهنامهها خود انواع مختلفی داشته و تفاوتهایی با یکدیگر دارند. ما در این مقاله مهمترین نکات در خصوص بیمه بار صادراتی اشاره میکنیم.
منظور از بیمه باربری حملونقل بینالمللی چیست؟
در میان انواع بیمه های بین المللی بیمه بار در صادرات و واردات کالا نقش بسیار مهمی را بازی میکند و بدون داشتن بیمهنامه ریسک انجام این کار بسیار بالا خواهد بود.
دو طرف اصلی یک بیمهنامه، بیمهگذار و بیمهگر هستند. در یک سند بیمهنامه، دو طرف به یکدیگر تعهداتی میدهند. تعهداتی که به موجب آن بیمهگر متعهد میشود که در صورت وارد شدن خسارت به کالای بیمهگذار، خسارت آن را پرداخت کند.
بیمهگذار در اینجا همان شخص حقیقی یا حقوقی است که به کار تجارت و صادرات کالا مشغول است.
بیمهگر نیز غالبا شرکتهای بیمهای و اشخاص حقوقی فعال در عرصه بیمه هستند.
در اینجا در واقع شخص بیمهگر، حمل کالا از یک نقطه به نقطه دیگر را بیمه کرده است. بیمهنامه باربری چندین حالت مختلف دارد که شامل بیمهنامه باربری واردات، بیمه صادرات، تزانزیت و داخلی است.
تمرکز بیشتر ما در این مقاله بر روی بیمه صادرات یا همان بیمه بار در فرایند صادرات کالا است.
بیمهنامهها میتوانند برای حملونقل زمینی، هوایی یا دریایی صادر شوند.
از آنجا که معمولا ریسک حملونقل بینالمللی بالاتر از حملونقل داخلی بوده، به همین دلیل بحث بیمه بار صادراتی اهمیت بسیار زیادی برای صادرکنندگان دارد.
این ریسکها شامل خطراتی همچون تصادف، آتشسوزی، سرقت، جنگ و مواردی از این قبیل است.
گذشته از این موضوع، بیمه بار در بسیاری از موارد برای تجار و بازرگانان اجباری است.
اما بیمهنامهها براساس سطح پوشش ریسک به چندین بخش تقسیمبندی میشوند که در ادامه به بحث کلوز بیمه اشاره میشود.
انواع کلوز بیمه باربری کدام است؟
کلوز در بحث بیمه کردن بار اصطلاح بسیار مهمی است. برای بسیاری از تجار و صادرکنندگان محل سوال است که منظور از کلوز بیمه چیست؟ کلوز بیمه باربری به خطراتی اشاره دارد که در طول حملونقل کالا ممکن است آن را تهدید کند.
این خطرات انواع مختلفی را در برمیگیرند. انواع کلوزهای بیمه باربری نیز هر کدام بخشی از این خطرات را تحت پوشش قرار میدهند. برخی از آنها خطرات بیشتر و برخی تعداد کمتری از خطرات را تحت پوشش قرار میدهند.